DIT IS KEK!

In het diepste geheim is gewerkt aan de ontwikkeling van een ambachtelijk speciaalbier van Ouderkerkse bodem met de naam KEK! Blond van kleur, een klein beetje troebel en volle witte schuimkraag! Het perfecte bier voor op een mooie zonnige dag! ONTDEK KEK!

DE MOUTEN

PILSMOUT (5EBC)

Pilsmout is een licht gekleurde mout dat niet alleen gebruikt wordt voor het maken van pils, maar ook voor veel andere biersoorten. Pilsmout is een echt basismout. Het kan daarom een groot percentage bedragen van de totale stort en combineert makkelijk met andere mouten.

PALEMOUT (7EBC)

Palemout wordt in Engeland gemaakt en wordt gebruikt voor het brouwen van ale bieren, zoals dat op de Britse eilanden gedronken wordt. Daarnaast is het een belangrijke smaakmaker voor blonde en lichte bieren en geeft het bier een ‘moutig’ karakter.

CARA-CRYSTALMOUT (120EBC)

Tarwe (1)

Cara-Crystalmout zorgt voor volle ronde smaak die neigt naar de smaak van karamel. Cara-Crystal wordt slechts in beperkte hoeveelheid gebruikt, maar geeft het bier net dat beetje extra volheid.

CARA-PILSMOUT (7EBC)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Cara-Pilsmout heeft een positieve invloed op de schuimkraag en draagt bij aan de zachte smaak van KEK! Extra Hop. Door de bijzondere manier waarop de mouterij deze mout behandeld ontstaat een verfijnd krachtige moutsmaak en kan het in lichte bieren zorgen voor een subtiele amber-kleur.

MUNCHENERMOUT(15EBC)

De naam is afkomstig van de Duitse stad München, waar men met voornamelijk zomergerst het Munchenermout maakt. Het mout komt dan ook in veel Duitse bieren terug. De manier waarop dit mout gedroogd wordt zorgt voor een licht gebruinde kleur. Deze moutsoort is erg aromatisch en geeft het bier een moutige en volle smaakbeleving.

HOP

Hallertau Magnum (α-zuur gehalte: 12%)

duitsland

De naam zegt het al! KEK! Extra hop is een extra gehopt speciaalbier. Bitter, maar toch makkelijk doordrinkbaar. De gebruikte Magnum hop geeft het bier een intense bitterheid. Voortgekomen uit een kruizing tussen de Amerikaanse Galena hop en een Duitse voorloper. Deze hop bevat weinig aromatische eigenschappen, waardoor hij makkelijk combineert met de specifieke eigenschappen van de Cascade hop die KEK! Extra hop zijn specifieke karakter geeft.

Cascade (α-zuur gehalte- 4,8%)

amerikaanse-vlag-amerika-verenigde-staten-usa


Kenners zullen vooral de rijkelijk aanwezige cascadehop in KEK! Extra Hop opmerken. Op drie verschillende momenten in het brouwproces is de cascade toegevoegd wat KEK! Extra hop zijn unieke smaak en geur oplevert. Cascade geeft het bier een citrusachtig aroma en een frisbittere smaak, waardoor het bier ondanks de bitterheid prettig drinkt.


Cascade hop is vernoemd naar de regio van herkomst, de Cascade Range, een gigantische bergketen in het westen van de Verenigde Staten. De bergketen loopt evenwijdig aan de kust en is ontstaan op de breuklijn tussen verschillende aardplaten, waardoor de (deels nog actieve) vulkanische bergketen met vaak besneeuwde bergtoppen is ontstaan. Als gevolg hiervan komen in het gebied nog altijd veel aardbevingen voor.


De Columbia rivier was langetijd de enige ‘praktische’ route door dit gebied. Toch waren er ook op deze riviertocht obstakels, want een deel van de rivier bestond uit pittige stroomversnellingen en watervallen. Kolonisten en handelaren in het gebied begonnen dit deel van de rivier al snel ‘Cascade rapids’ te noemen. Het gebied er omheen kreeg de naam ‘Mountains by the Cascades’ wat ‘Bergen bij de Watervallen’ betekent, later simpelweg afgekort tot ‘Cascades’. Cascade hop groeit vooral in de staat Oregan en is een veel gebruikte hopsoort in Amerikaanse bierstijlen.

CONTACT KEK!

Ben je geïnteresseerd in KEK?
Of heb je vragen/ suggesties?
Stuur KEK! een berichtje
en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

KEK! Bier
Rondehoep Oost 16
1191 KB Ouderkerk aan de Amstel

KEK! Proeflokaal
Molenpad 2
1191 AB Ouderkerk aan de Amstel

T:+31 6 2140 2329
E: info@kek-bier.nl

BTW-nummer: NL0744.94.582.B01
Bank: NL27RABO0310169097

Bent u verzamelaar van etiketten? Neem contact op met:

J.C. van Kuilenburg
5 Meistraat 19
2396 ED Koudekerk aan den Rijn
jc.van.kuilenburg@kpnmail.nl
Hij helpt u graag aan een exemplaar!


Uw naam:*
Telefoon:
-
Onderwerp:
Titel:*
Uw bericht:*
E-mail:*
Website:
Adres: