WIJ ZIJN KEK!

Kek- ‘Modieus;

Hip; bij-de-tijd’

KEK! zijn oorsprong bevindt zich langs de Amstel. Diepgeworteld langs de kronkelige rivier waar de terrasjes zich op zonnige dagen vullen met hardwerkende mensen genietend van een vrije dag of waar mensen op een gure dag binnen samenkomen om te genieten van elkaars gezelschap en een welverdiend biertje.

Momenten die voor KEK! vragen om meer dan ‘zomaar een biertje’. Bier is namelijk veel meer dan een simpele combinatie tussen water, gerst, hop en gist.De schoonheid van een ambachtelijk product komt zelden zo mooi naar voren als in speciaalbier.

DIT IS KEK!

In het diepste geheim is gewerkt aan de ontwikkeling van een ambachtelijk speciaalbier van Ouderkerkse bodem met de naam KEK! Blond van kleur, een klein beetje troebel en volle witte schuimkraag! Het perfecte bier voor op een mooie zonnige dag! ONTDEK KEK!

OPA
KEK!

KEK! Is een ode aan opa- Kek van Wieringen. Een self-made man van boeren afkomst die grootste deel van zijn leven woonde langs zijn geliefde Amstel. Waar hij als het even kon zijn baantjes zwom en in de winter als voorzitter van schaatsvereniging de Amstelbocht schaatstochten uitzette. Een man die de schoonheid zag in ogenschijnlijk simpele dingen en de pracht van ambachtelijke producten kon waarderen. Proost! Op KEK!opa

HET EERSTE KEK!

Het eerste KEK! werd gebrouwen in het achterhuis van de traditionele snijderswoningen aan de Amsteldijk in Ouderkerk aan de Amstel. Op de plaats waar destijds een tafeltennistafel stond en de familie achter elkaar aan hobbelde tijdens een spelletje rond-de-tafel. Zelf geteelde bosjes uien die te drogen hingen vormden een van de vele obstakels in de toch al overvolle ruimte, waardoor het zoeken van het balletje vaak meer tijd kostte dan het tafeltennisspel zelf. Deze ruimte is nu omgebouwd tot micro- brouwerij, waar de ketels met grote regelmaat op het vuur staan als er wordt gewerkt aan nieuwe recepten van dit lokale bier.

DE KEK! DROOM

'Wat zou het mooi zijn om zelf bier te kunnen brouwen.'

Het begon als jongensdroom. Vol enthousiasme startte KEK! een avontuur waarin met vallen en opstaan de eeuwen-oude kunst van het bierbrouwen werd geleerd. Met die kennis werkt het eigenwijze KEK! continu aan bijzondere bieren met een geheel eigentijds karakter.

En nu.. Nu is het zo ver! Een jongensdroom komt uit: Proef KEK!

P1070776

CONTACT KEK!

Ben je geïnteresseerd in KEK?
Of heb je vragen/ suggesties?
Stuur KEK! een berichtje
en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

KEK! Bier
Rondehoep Oost 16
1191 KB Ouderkerk aan de Amstel

KEK! Proeflokaal
Molenpad 2
1191 AB Ouderkerk aan de Amstel

T:+31 6 2140 2329
E: info@kek-bier.nl

BTW-nummer: NL0744.94.582.B01
Bank: NL27RABO0310169097

Bent u verzamelaar van etiketten? Neem contact op met:

J.C. van Kuilenburg
5 Meistraat 19
2396 ED Koudekerk aan den Rijn
jc.van.kuilenburg@kpnmail.nl
Hij helpt u graag aan een exemplaar!


Uw naam:*
Telefoon:
-
Onderwerp:
Titel:*
Uw bericht:*
E-mail:*
Website:
Adres:

OUDERKERK AAN DE AMSTEL

In de lente van 2015 presenteert KEK! het eerste Ouderkerkse speciaalbier. Een fris, troebelachtig witbier dat perfect aansluit bij wat Ouderkerk aan de Amstel zo speciaal maakt. Een dorp waar de historie en moderne tijd naadloos in elkaar over lopen. Zo dichtbij en tegelijk ook zo ver weg van de drukte in Amsterdam. Slechts tien kilometer zuidwaarts langs de Amsteldijk die ook schilder Rembrandt van Rijn zo vaak bewandelde om zich te laten inspireren en te genieten van de landelijke omgeving rond het ruim 200-jaar oudere Ouderkerk aan de Amstel.
Nog altijd leiden de prachtige fiets- en wandelroutes dagjesmensen door het historische dorpscentrum, met de eeuwenoude Joods historische begraafplaats Beth Haim, de Amstelkerk en over het karakteristieke korte bruggetje langs de st. Urbanuskerk. Routes door het groen van de polder, langs de oevers van de Bullewijk, Waver en Amstel en de langs de Ouderkerkerplas.

Lekker weer en de rustieke omgeving nodigen uit om plaats te nemen op één van de sfeervolle terrasjes in het dorp of aan de boorden van de rivier. Er is nu nog maar één ding dat dit dagje Ouderkerk aan de Amstel compleet kan maken, een KEK!-bier. Cheers en ontspan!

LEES HIER MEER OVER DE (BROUW)GESCHIEDENIS VAN OUDERKERK AAN DE AMSTEL!

De Houtstek

KEK! is trots op de samenwerking met de Houtstek, IMG_1339-150x150want hoe leuk is het dat de unieke kratjes van gerecycled pallet hout gemaakt worden langs de door KEK! zo geliefde Amstel!

In de Houtstek werkt men onder begeleiding van professionele timmermannen in een ongedwongen sfeer en in eigen ritme werken aan prachtige houten voorwerpen. Veel of weinig ervaring, bij de Houtstek staat wat je wél kunt voorop. Er is ruimte voor iedereen en voor iedereen wordt een geschikte klus gevonden. Samen maken ze er de mooiste voorwerpen. Van het recyclen van oude pallets tot designvoorwerpen en van functionele boekenplankjes tot de originele KEK! kratjes.

Al doende leert men en ondertussen wordt er hard aan het zelfvertrouwen gewerkt. Sociale-firma-De-Houtstek-V1Zo is de Houtstek voor velen een mooie opstap naar toekomstig betaald werk. ‘Want bij de Houtstek heb je nooit last van plankenkoorts’.

Benieuwd wat de Houtstek allemaal maakt? Kom eens kijken in het winkeltje van de Houtstek aan de Amsteldijk Zuid 67.

Art of Design

Bij KEK! zitten we vol met creatieve ideeën over hoe ons biermerk er visueel uit zou moeten zien. Toch zit er vaak nog een heel traject tussen het eerste idee en de uiteindelijke vormgeving. KEK! is dan ook erg trots op de samenwerking met Grafisch Ontwerpstudio- Art of Design, waar elk idee op professionele wijze wordt omgetoverd in grafisch designwerk.

Art of Design levert een pakket aan mogelijkheden, van conceptontwikkeling, vormgeving, ontwerpen tot het realiseren van allerlei vormen van drukwerk en multimedia. De gehele begeleiding en een totaaladvies zijn bij Art of Design standaard. Art of Design levert KEK! werk!