KEK! PROEF-LOKAAL

DE (HUIDIGE) TUIN VAN OUDERKERK

EEN KEK! LOCATIE

In de biertuin bij de landijsbaan van de Amstelbocht staat dat wat het Amstelland zo bijzonder maakt centraal.
Deze locatie is midden in de groene weilanden van de Amstellandse polder en biedt prachtig uitzicht op de historische Poldermolen de Zwaan. De rivier de Amstel bevindt zich op loopafstand.

Het centrum van Ouderkerk ligt om de hoek en in de verte zie je de skyline van Amsterdam, precies ver genoeg van alles om even niets van de alledaagse drukte mee te krijgen.

KEK! heeft zich de afgelopen zomers bewezen als tuin van Ouderkerk

Het KEK! Proef-Lokaal heeft zich de afgelopen zomers ontwikkeld tot de plek waar mensen van alle leeftijden elkaar ontmoeten. KEK! is dé tuin van Ouderkerk. Het is de plek waar onthaasten, rust en ruimte, buiten zijn en buitenspelen, samen gaan. Ouderen vinden er een plek om in alle rust te genieten van de landelijke en voor vele nostalgische setting. Harde werkers gaan even offline en laten hun drukke bestaan voor even links liggen. Stelletjes en vrienden vinden er de achtertuin die ze in hun appartement missen en voor jonge gezinnen is het Proef-Lokaal een plek waar het kind vrijuit in het weiland kan spelen en de ouders even kunnen bij praten onder het genot van een lekker drankje.

KEK! is in gesprek met alle betrokken partijen om dit voor de toekomst te behouden

Na een geslaagde pilot zijn er een aantal veranderingen nodig om de KEK! Biertuin te kunnen behouden. KEK! is met alle partijen in gesprek om een traject voor de toekomst uit te stippelen en een mooie toekomst voor de landijsbaan en KEK! mogelijk te maken.

KEK! BrouwcafÉ

DE (TOEKOMSTIGE) HUISKAMER VAN OUDERKERK

KEK! Brouwcafé op centrale plek Ouderkerk

Naast de kleinschalige KEK! Biertuin in het weiland is de grote wens het openen van een eigen brouwcafé op een centrale plek in Ouderkerk. De KEK! Biertuin en het Brouwcafé zijn twee verschillende werelden, waardoor deze goed naast elkaar kunnen opereren.

Als voorbeelden voor het brouwcafé wordt er bijvoorbeeld gekeken naar collega’s van Brouwerij ’t IJ met hun molen in Amsterdam Oost, Jopen met hun Jopenkerk in Haarlem en Texelse met hun eiland, maar natuurlijk ook onze nabije buren van Wispe in Weesp en de Naeckte Brouwers die in Amstelveen de Annakerk nieuw leven hebben ingeblazen met brouwerij, tapperij en cultuurplatform. Hoe mooi zou het zijn als we op een centrale plek in Ouderkerk iets soortgelijks kunnen bewerkstelligen?

KEK! heeft als mede-initiatiefnemer van DE BANQ bewezen dat het de huiskamer van Ouderkerk kan zijn

Ouderkerk heeft behoefte aan een huiskamer, zoals DE BANQ dit in de afgelopen drie jaar voor veel mensen was. Met KEK! waren we samen met Bart van Oijen en Paul Zekveld initiatiefnemers van DE BANQ en we hebben met het hele team van DE BANQ aangetoond dat we Ouderkerk levendiger, socialer en bruisender kunnen maken. De vele evenementen in het pand en buiten op het dorpsplein maakten DE BANQ tot een plek voor alle Ouderkerkers.

WAT HEEFT KEK! BROUWCAFÉ OUDERKERK TE BIEDEN?

Met het Proef-Lokaal en als mede-initiatiefnemer van DE BANQ hebben we aangetoond dat de inzet van KEK! een echte meerwaarde kan zijn voor Ouderkerk. We bruisen van de ideeën op het gebied van keuken, brouwerij, inrichting, evenementen en samenwerkingen met lokale partijen:

KEK! IS OP WEG NAAR EEN MOOIE TOEKOMST!