Dit is dé perfecte ‘Plek voor KEK!’

KEK! heeft er de afgelopen vijf jaar alles aan gedaan om ‘De Tuin van Ouderkerk’ tot een plek te maken waar Ouderkerk trots op is. Of. Nee. Het is andersom. Ouderkerk heeft van het KEK! Proef-Lokaal zijn tuin gemaakt! Een plek om te ontmoeten, ontdekken, onthaasten en ontspannen. Voor jong en oud, van luier tot scootmobiel. Voor lokaal en toerist. Laagdrempelig. Rust en Ruimte. Vrijheid. Vrij zijn. Een vakantiegevoel in eigen dorp. Het buitenleven. Amstelland op zijn best. Easy going. Een nostalgisch plekje, in een KEK! jasje. Het gras waar je in de zomer van de zon geniet en waar je in de winter kunt schaatsen bij onze Amstelbocht. Een plek waar je welkom bent. Een plek voor iedereen. Dat is de Tuin van Ouderkerk. Ja! Ouderkerk heeft van KEK! zijn tuin gemaakt. Bottom-up. Vanuit de gemeenschap ontstaan. Uit creativiteit geboren. Vóór en dóór het dorp, maar net zo lief voor de wijde omgeving.

De Tuin van Ouderkerk is niet ‘bedacht’, ‘gepland’ of ‘geknutseld’, maar spontaan, vrij en eigenzinnig. Ondernemend. Zeker, dat ook. Maar lokaal en met een Ouderkerks hart. Soms komen ontwikkelingen niet voort uit planologische ontwerpen vanaf de tekentafel van een gemeentehuis, maar vanuit de gemeenschap zelf. Het is uitgebreid in de praktijk getest, positief geëvalueerd en een verrijking gebleken voor Ouderkerk en omgeving. Met 12 stemmen voor en 2 tegen werd in 2019 de motie ‘KEK! Proef-Lokaal moet behouden blijven’ in de gemeenteraad aangenomen. Nu zou er geen toekomst mogelijk zijn? Hoe kunnen we er samen (gemeente, belanghebbenden en jonge ondernemers) voor zorgen dat Ouder-Amstel een gemeente is waar verandering, vernieuwing én verbetering mogelijk is ten behoeve van het algemeen belang?

Door het raadsbesluit van Gemeente Ouder-Amstel op 29 april jl. is KEK! als de Tuin van Ouderkerk per direct ten dode opgeschreven. Echter, de reacties vanuit inwoners geven wel aan hoezeer het leeft en daarom volgens ons alle recht heeft op leven. Wij denken dat dit besluit zeker niet de mening vertegenwoordigt van het dorp en nabije omgeving en dat het bestaansrecht de afgelopen jaren is aangetoond. We concluderen dat het besluit voortkomt uit een onduidelijk proces wat zich grotendeels achter de schermen heeft afgespeeld, waarin de gemeenteraad niet weet wat de gevolgen zijn van vóór- of tegen stemmen. KEK! is van goede wil en staat open voor elke conversatie. Laten we in oplossingen denken, in plaats van problemen. KEK! en de landijsbaan kunnen tot in de eeuwigheid naast elkaar bestaan. De ‘Tuin van Ouderkerk’ kan bloeien als nooit tevoren, in de prachtige groene polder en met behoud van bestaande waarden. Dit is dé perfecte ‘Plek voor KEK!’ Een plek waar we trots op kunnen zijn als dorp. Hierbij onze toelichting, totdat nadere actie volgt.

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën rondom deze situatie?! Laat het ons weten en stuur een berichtje via ons contactfomulier 

Contact

TOEKOMSTPLAN ‘TUIN VAN OUDERKERK’

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën rondom deze situatie?! Laat het ons weten en stuur een berichtje via ons contactfomulier 

Contact

IN VOGELVLUCHT NAAR DE KEK! BIERTUIN

IN DE ‘TUIN VAN OUDERKERK’ KOMT ALLES SAMEN WAT HET AMSTELLAND ZO MOOI MAAKT.

ONTSPANNEN, ONTDEKKEN, ONTHAASTEN, ONTMOETEN


DE ZWAAN

Als je vanaf de Amstel Poldermolen de Zwaan bereikt weet je dat je goed zit. De KEK! BIERTUIN kijkt uit op dit unieke en oer-Hollandse monument.


RUST EN RUIMTE

Ontspannen in een oase van rust en ruimte in het weiland langs de Amstel met uitzicht op Poldermolen de zwaan.


BROUWEN

De KEK! Broers Marcel en Erwin brouwen sinds 2015 het eerste Ouderkerkse speciaalbier. Niets is mooier dan dit in de eigen KEK! BIERTUIN te serveren.


SPELEN

In het weiland is alle ruimte voor sport en spel en hebben kinderen lekker de ruimte om op ontdekking te gaan. Voor kleine kinderen is er een speeltuin en trampoline, voor grote kinderen zijn er jeu de boules-banen en voetbaldoeltjes.


JONG EN OUD

Jong en oud ontmoeten elkaar op het gezellige KEK! Terras.


KEK! BROERS

KEK! is in 2015 opgericht door de KEK! Broers Marcel en Erwin als ode aan opa Kek. In de KEK! Biertuin laten ze hun KEK! Bier graag aan je proeven.


ONTSPANNEN

In de KEK! BIERTUIN staat ontspannen centraal. Een vakantiegevoel in de eigen omgeving.