DIT IS KEK!

In het diepste geheim is gewerkt aan de ontwikkeling van een ambachtelijk speciaalbier van Ouderkerkse bodem met de naam KEK! Blond van kleur, een klein beetje troebel en volle witte schuimkraag! Het perfecte bier voor op een mooie zonnige dag! ONTDEK KEK!

KEK! VERTELT- OVER HET ‘KOEL EN DONKER BEWAREN’ VAN BIER

koelbewaren

Niets is zo verfrissend als een koud biertje op een warme dag. Het zal met dit fantastische zomerweer dan ook niet snel gebeuren dat uw bier voor een lange tijd wilt bewaren. Toch is het belangrijk een aantal dingen te weten over het bewaren van uw speciaalbier. Zoals het flesje al zegt is het belangrijk het bier koel en donker te bewaren.

Zonlicht is namelijk een van de grootste dooddoeners voor bier. UV -straling beïnvloedt de zuren die aanwezig zijn in hop, waardoor de smaak van het bier sterk kan veranderen. Onder kenners wordt deze smaak een ‘lichtsmaak’ genoemd, welke vaak wordt vergeleken met de geur die een stinkdier verspreid. Om dit te voorkomen wordt bier gebotteld in groene of bruine flesjes, die dienen als een zonnebril om zoveel mogelijk licht tegen te houden. Toch kun je het bier het beste op een donkere plaats bewaren.

Ook de temperatuur is van groot belang bij het bewaren van bier. Vlaams onderzoek naar bovengistende bieren laat zien dat bieren die bewaard worden bij hoge temperaturen snel verouderen. Bij ondergistende bieren zoals pils ontstaat na enige tijd oxidatie wat zorgt voor een ‘karton’- achtige smaak. Bij bovengistende bieren gaat vooral de bitterheid achteruit en krijgt het bier een onaangename zoete smaak. Voor de meeste bieren geldt een aanbevolen bewaartemperatuur van tussen de 10 en 15 graden Celsius .

In bieren met hergisting op de fles is nog gist aanwezig wat naar verloop van tijd naar de bodem zakt. Bewaar deze bieren daarom altijd rechtop, zodat dit in de fles achter blijft bij het uitschenken. Hou je dus aan de tip: Koel en donker bewaren, het zou natuurlijk zonde zijn om een mooi speciaal bier verloren te laten gaan doordat het slecht bewaard of opgeborgen wordt!

Laat een reactie achter

CONTACT KEK!

Ben je geïnteresseerd in KEK?
Of heb je vragen/ suggesties?
Stuur KEK! een berichtje
en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

KEK! Bier
Rondehoep Oost 16
1191 KB Ouderkerk aan de Amstel

KEK! Proeflokaal
Molenpad 2
1191 AB Ouderkerk aan de Amstel

T:+31 6 2140 2329
E: info@kek-bier.nl

BTW-nummer: NL0744.94.582.B01
Bank: NL27RABO0310169097

Bent u verzamelaar van etiketten? Neem contact op met:

J.C. van Kuilenburg
5 Meistraat 19
2396 ED Koudekerk aan den Rijn
jc.van.kuilenburg@kpnmail.nl
Hij helpt u graag aan een exemplaar!


Uw naam:*
Telefoon:
-
Onderwerp:
Titel:*
Uw bericht:*
E-mail:*
Website:
Adres: